Videnska­be­ligt
ud­vik­let
til at for­bed­re dine sports­præsen­tationer

Find din balance

Din krop er et komplekst system, hovedsageligt bestående af væske: Den pumper i dine årer, smører dine led, fylder hver eneste af dine celler. Din krop er optimalt designet til bevægelse og i stand til utrolige bedrifter – men kun hvis den er i sund væskebalance.

En optimeret balance af væske og salte i din krop hjælper med regulering af kropstemperatur, transport af næringsstoffer, fordøjelse, blodtryk, blodomløb og flere vigtige kropsfunktioner.(1)


Dehydrering = ikke optimeret ydeevne(2)

Normalt er din krop en mester i at justere væskebalancen. Men under ekstreme forhold, som intensiv træning eller i høje temperaturer, kan din krop miste så meget væske at den også mister balancen – dvs. bliver dehydreret. Er du dehydreret, har du nedsat ydeevne, og er måske svimmel, desorienteret, får hovedpine eller krampe.


Optimeret ydeevne stiller krav til væsken

Hvis du skal holde optimeret ydeevne mens du mister væske, har du brug for en væske der optimerer hydrering – for din krop mangler ikke kun væske, men også de salte du har svedt ud, og den energi du har brugt. Du har brug for en væske der minder om kroppens egen sammensætning af salte og sukker: En såkaldt isotonisk væske.

Isotonisk Formel

ISOTONISK FORMEL

Væsken, der strømmer rundt i din krop, er langt fra almindeligt postevand. Din krop opererer med en mere kompleks væske, rig på elektrolytter – dvs. naturlige næringssalte som natrium, kalium, klorid og calcium – som hjælper med at genoprette væskebalancen.(5)


Designet til din krops behov

Faxe Kondi Pro er udviklet specifikt som en isotonisk væske – en væske med lignende koncentration af salte og mineraler som i din krops blodplasma. Den hverken udvander væskebalancen eller sætter kroppen på stort fordøjelsesarbejde – men er klar til hurtigt at blive optaget gennem blodet og hydrerer præcis hvor din krop har brug for det.

Det er særligt afgørende når du har oplevet markant væsketab, enten efter hård fysisk anstrengelse eller i stærk varme.(1,2) Med en præcis blanding af natrium, kalium, klorid og calcium er Faxe Kondi Pro skabt til optimeret hydrering – modsat ferskvand og ikke-isotoniske drikke – og så har vi tilsat kulhydrater til at give dig energien(2,4) til at blive ved med at blive ved i længere tid.

VITAMINER – HJÆLPER DIN KROP MED AT BLIVE VED

For at hjælpe din krop til en optimeret præstation, har vi tilføjet en række essentielle vitaminer til Faxe Kondi Pro, herunder B3, B6, B7, B12, og C. Disse vitaminer spiller en central rolle for at holde din krop i gang, også under krævende forhold.
vitaminB3
Vitamin B3 bidrager til nervesystemets normale funktion og til et normalt energistofskifte.(6)
Findes i disse Faxe Kondi Pro varianter:
Performance
vitaminB6
Vitamin B6 bidrager til at mindske træthed og udmattelse og bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer.(6)
Findes i disse Faxe Kondi Pro varianter:
Performance
Recharge
vitaminB7
Vitamin B7 bidrager til nervesystemets normale funktion og til et normalt energistofskifte.(6)
Findes i disse Faxe Kondi Pro varianter:
Recharge
vitaminB12
Vitamin B12 bidrager til at mindske træthed og udmattelse og til et normalt energistofskifte.(6)
Findes i disse Faxe Kondi Pro varianter:
Performance
vitaminC
Vitamin C bidrager til at vedligeholde immunsystemets normale funktion under og efter intensiv fysisk træning.(6)
Findes i disse Faxe Kondi Pro varianter:
Rehydrate

1. https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/akut-og-foerstehjaelp/tilstande-og-sygdomme/oevrige-tilstande/hyponatriaemi/

2. Below PR, Mora-Rodríguez R, González-Alonso J, Coyle EF. Fluid and carbohydrate ingestion independently improve performance during 1 h of intense exercise. Med Sci Sports Exerc. 1995 Feb;27(2):200-10. PMID: 7723643.

3. Wilk B., Bar-Or O. 1996. Effect of drink flavour and NaCl on voluntary drinking and hydration in boys exercising in heat. J. Appl. Physiol. 80: 1112-1117.

4. Jeukendrup A., Brouns F., Wagenmakers A.J., Saris W.H. 1997. Carbohydrate-electrolyte feedings improve 1 h time trial cycling performance. Int. J. Sports Med. 18: 125-129.

5. Lopez MJ, Hall CA. Physiology, Osmosis. [Updated 2023 Mar 13]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 Jan-

6. https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/PDF/?uri=CELEX:32012R0432